Поздрави от Созопол. Правя се, че почивам, но пътуването е повече по работа. Все пак го използвам като разтоварване след държавния ми изпит, който беше в началото на седмицата.

Та да, приключих и с тая глупост, наречена магистратура. Взех си изпита и повече не искам и да чуя за „официално“ образование.

За мое огромно съжаление работата по „Дивата магия: Белязани“ (втора част от поредицата) вървят изключително бавно. От миналото лято съм в един брутален бърнаут, от който много трудно се отърсвам. Все си повтарям, че е заради магистратурата, по която потроших много нерви. Времето ще покаже дали е така.

Редакцията на първата чернова е свършена на половина. Не съм се занимавала с нея повече от месец. Междувременно ми хрумнаха идеи, а някои, които бях вече написала, мисля да затрия. Така че можем да не броим този напредък – както изглежда започвам отново от кота нула. Все пак, ако наистина изплувам от мрачното тъжно място, на което прекарах толкова месеци, работата по „Белязани“ ще тръгне много бързо и книгата ще е готова за декември. Whishful thinking! 😀

via GIPHY

По „Обетът“ също имам да свърша още някои неща. Добрата новина е, че пуснах втори тираж доста по-бързо, отколкото очаквах да се случи това упражнение. Нужно е да направя свой файл за е-книгата, защото Озон малко са оплескали нещата и има страшно много грешки, все едно книгата не е виждала коректор, а аз съм мега неграмотна. Искам също да е налична за четене в Storytel. За момента се отказах от аудио книги, не си струва инвестицията.

Ще ми се с излизането на втората книга да ги има налични и във физически книжарници. Няма да се разпръсквам на много места, вероятно ще си избера една верига от по-популярните и ще работя с тях. Тепърва предстои да проуча възможностите.

Надявам се корицата на „Белязани“ да е готова към края на септември. Скоро имах среща с илюстраторката и се нахъсвахме взаимно. Нямам търпение да видя как ще представи идеята ми. Искам също да направим нови книгоразделители и за двете книги, нови стикери и може би някакви други благинки. Но ще мисля за това, когато „Белязани“ вече е поне на първо четене при редакторката.

В момента съм в търсене на човек, който да ми помага със сайта и да се грижи за всички неща в back end, с които аз не мога да се справя, като например да върнем онлайн магазина отново към живот.

Такива ти ми работи за сега. Ще се постарая да пускам публикация в блога поне веднъж месечно и да ви държа в течение тук и в нюзлетъра, който вероятно ще подновя от септември.

Категории: Новини

1 Коментар

Neff · 08.07.2023 на 12:21

Успех, Яна!

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *