Напоследък така се случи, че повече се подвизавам като редактор, отколкото като автор. На 8 декември 2023 г. излязоха и двата сборника, над които работих паралелно последните седмици.

Брой 8 на списание „Й“ с тема „Сладки истории“ съдържа 14 разказа и НУЛА калории. Чудесен избор, ако искате да си подсладите живота и да се настроите на удна по-уютна и лежерна вълна. Може да си го закупите самостоятелно или да си поръчате колекцията от трите броя, които излязоха през 2023 година.

Имаме тема и за следващия брой 9 – „Аз съм твоето алиби“. Споделяла съм и друг път, кримито ми е любим жанр, така че очаквам с голямо вълнение разказите, които ще получим. Повече за условията за участие и сроковете, можете да прочетете на сайта на списанието.

Сборникът „Нито една повече“ е диаметрално противоположен като преживяване. В него няма нищо сладко, нищо очарователно и уютно. Ако се престрашите да го прочетете, не очаквайте милост, така както насилника няма милост към жертвите си.

Тук, освен като редактор, участвам с разказа си „Роклята на маковете“. Сборникът е с благотворителен и е трета книга на Charity bar. 100% от приходите ще бъдат дарени на фондация EMPROVE.

Идеята на „Нито една повече“ е да не остави никого безразличен по темата за домашното насилие. Ще се сблъскате с много мрак, болка и отчаяние, но и с надежда и избавление.

Лично аз нямам опит от първо лице (за щастие), но като терапевт, темата живо ме вълнува. Историите в сборника са художествена измислица, разказани без цензура, но са вдъхновени от истински истории. Образът на героинята ми Мила в „Роклята на маковете“ е събирателен, както и образът на Петър. Но всяка една от случките, освен финала, са ми разказани от първи лице от жени, които са ги преживели.

За момента книгата може да се поръча само от Lulu в хартиен или електронен вариант. Ако имате затруднения с поръчката, тук има подробни указания.

В писателската сфера, новината е, че имаме дата за „Дивата магия: Белязани“. Планирам да излезе на 27 май 2024 г. Малко съм напрегната, защото ми се струва, че времето няма да ми стигне (принципно е достатъчно) и в същото време съм супер развълнувана. Нямам търпение вече да я завърша и да я държа в ръце.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *